プレスリリース
10月15日(土)に因幡万葉歴史館(鳥取市)で開催された「令和の万葉大茶会 2022」での様子です。水素コンロを持ち込み、万葉の食を水素調理で再現しました。
食材は「ジビエ(鹿肉)」「原木椎茸」「お嬢サバ(陸上養殖)」「鹿野地鶏ピヨ 」、翌日のあめつちでのイベントでは「クラウンサーモン(陸上養殖)」を提供しました。
This is a video from “Reiwa no Manyo Grand Tea Ceremony 2022” held at the Inaba Manyo Historical Museum (Tottori City) on Saturday, October 15th. We brought in a hydrogen cook stove and reproduced the cuisine of the age of Manyo with hydrogen cooking.
We served wild venison, log-grown shiitake mushrooms, “Ojou-saba” mackerel (land-based aquaculture), “Shikano-jidori-piyo” chicken during the ceremony, and “Crown salmon (land-based aquaculture)” at the event at Ametsuchi the next day.